Header

 

Processen


Processen > Anodiseren > Opaal anodiseren

Opaal anodiseren

Opaal anodiseren is een door PGE, voorheen Philips, ontwikkelde anodiseermethode welke door Aldor in 2008 is voortgezet. Voorheen is dit proces bekend geweest onder de naam opaliseren. Opaal anodiseren is niet vergelijkbaar met gangbare anodiseermethoden zoals normaal- en hard anodiseren.

Opaal anodiseren is een proces dat resulteert in een zeer gladde anodiseerlaag met een >80% ingroei in het aluminium zodat het proces maatvast is. De laag is zeer kras- en slijtvast, ondoorzichtig en extreem glad. De naam opaal anodiseren wordt verklaard door het keramische, opaalachtige uiterlijk van de laag.

Er kunnen opaal anodiseerlagen aangebracht worden variërend van enkele micrometers tot zo'n 25 micron dik. Het is niet mogelijk om iedere aluminiumlegering opaal te anodiseren, slechts enkele legeringen komen hiervoor in aanmerking. Indien u een product wilt opaal anodiseren, neem dan vooraf contact op met Aldor BV.

Vanwege de zeer kleine poriën is het vrijwel onmogelijk een opaal geanodiseerde laag in te kleuren.

Toepassingen
De toepassingen zijn legio vanwege de bijzondere laageigenschappen op het gebied van kras- en slijtvastheid, gladheid, mogelijkheid tot toepassen in een vacuüm en de lage reflectie van - en hoge bestendigheid tegen - UV-straling.

Nieuws

Kwalificaties

ISO9001100.jpg  Qualanod100.jpg

 ION_logo_volledig.jpg

 

Facebook.jpg     Twitter.jpg